Eickenrode's Queen Chin

 

 

 Zena hoofd KLEIN

Algemene gegevens:

 

Naam:

Eickenrode's Queen Chin

Afstamming:

Chin Chin x Nimmerdor

Geslacht:

 Merrie

Geboortejaar - sterfte

 2004-2013

Kleur:

 Zwart

Stokmaat:

 1.69m

Stamboek:

 KWPN

Predikaten

Sport-spr Keur

 

 

Zena was  een zwarte keurmerrie met sportpredikaat springen van Chin Chin. De merrie vertoonde  veel bloed en beschikte  over bijzondere springcapaciteiten. De merrie liep in de sport onder de naam Eickenrode's Queen Chin. In 2011 was de merrie onder meer reserve kampioen van Gelderland in de klasse Z en winnaar van het  befaamde Nationaal Concours Het  Gouden Ei en Indoor Barneveld. Op de Hippiade in Ermelo in 2011 stond de merrie als 4de over de eerste 2 manches geplaatst en op de tweede dag, waar de beste 25 terug kwamen en met een schone lei begonnen, uiteindelijk als 11de gekwalificeerd. In 2012 was de merrie ook nog 4de op de Gelderse Kampioenschappen klasse Z en was hiermee gekwalificeerd voor de Nederlandse Kampioenschappen. Ondanks de vele belangstelling, de goede resultaten en de ogenschijnlijk veelbelovende  toekomst in de sport, hebben wij de merrie uit de sport gehaald in februari 2012. We bleven bij ons oorspronkelijk doel, te weten de merrie in te zetten in de fokkerij. Uit deze lijn komen extreem veel bijzonder goede (internationale) springpaarden. Tot ons groot verdriet hebben wij deze  merrie  echter in maart 2013 moeten laten inslapen, een week  na de geboorte van het eerste veulen ,na een niet geslaagde koliekoperatie in de wetenschap dat het  uiterst moelijk zal zijn ooit weer zo een merrie te vinden. Het enige veulen van Cardento  blijven wij dan  ook heel zuinig op.

 

Chin Chin

Vader Chin Chin heeft een indrukwekkende springcarrière achter de rug. In 1998 boekte Chin Chin maar liefst vijf zeges in de Noord-Amerikaanse League van het wereldbeker circuit. Op de Olympysche Spelen in Seoul werd hij individueel zesde. Vier jaar later was hij weer van de partij op de Olympische Spelen te Barcalona. In 1990 ging Chin Chin van start in de eerste editie van de World Equestrian Games in Stockholm. In 1989 en 1990 had hij zich geplaatst voor de finale van de wereldbeker in Dortmund en Tampa. De nakomelingen van Chin Chin presteren o.a. Ta Belle van Sombeke, Triomphe de Muze, Querly Chin, Phin Phin, Riot Gun van de Padenborre en Tedechine Sept. Chin Chin heeft meerdere goedgekeurde zonen als Classe VDL, Zapatero VDL, Zèlote VDL, Arezzo VDL, Chin Top en Chin Quidam. Dochter Welena VDL werd Nederlands Kampioen vrijspringen en reservekampioen in het Nationaal Kampioenschap aan de hand. Well Born Rilexy werd reservekampioen op het Nederlands Kampioen vrijspringen en 3de in het Nationaal Kampioenschap aan de hand, Be Helena werd 4de in 2009 en Chinchidee werd Nationaal veulenkampioen 2007 en Kampioen op de NMK in 2010.

Moederlijn
Moeder Kimberley is een ster prestatie merrie van de stempelhengst Nimmerdor. Deze preferente hengst is de grondlegger van VDL Stud. Na een internationale springcarrière heeft Nimmerdor een grote invloed gehad op de Nederlandse en Internationale fokkerij. Deze invloed heeft hij nog steeds met zijn 18 KWPN goedgekeurde zonen, o.a.: Ahorn, Wellington en Heartbreaker en zijn 39 goedgekeurde kleinzonen, zoals: Emillion, Glennridge en Matterhorn. Wereldwijd heeft Nimmerdor meer dan 40 goedgekeurde zonen. Daarnaast heeft Nimmerdor vele nationale en internationale springpaarden gebracht. Dankzij zijn eigen prestaties en die van zijn nakomelingen is hij in 1999 tot 'Hengst van de Eeuw' bekroond. Kimberley gaf naast Queen Chin onder andere het 1.40m springpaard Rocky (v.Stormwind), de bij het Deens Warmbloedstamboek goedgekeurde Rocky (v.Corland) en de 2e bezichtigings 1.50m springpaard Velaskus (v.Quite Easy I). De ster preferente prestatie merrie Utah (v.Caracas) staat via haar andere Nimmerdor-dochter Latina ook aan de basis van de AES gekeurde Grand Prix hengst Cuba (v.Cassini II), het 1.60m Grand Prix paard Viva (v.Corrado I) en een keur aan 1.45m springpaarden, die op diens beurt ook weer goede nakomelingen hebben gegeven.

 

Voor een overzicht van de gehele afstamming, klikt u hier.

 

 

Afstamming:

 

 

Nimmerdor

Farn

 

Ahorn

 

Ramonaa

 

 

Hyazinthe

Ladykiller xx

Noraly

 

 

Alpenblume

 

 

Caracas

Cor de la Bryere

 

Utah

 

Eroica

 

 

Kerbe

Laertes

 

 

 

Mallorka