Eline H

Eline H

 

Algemene gegevens:

 

Naam:

 Eline H

Afstamming:

 Indoctro x Corrado I

Geslacht:

 Merrie

Geboortejaar:

 2009

Kleur:

 Vos

Stokmaat:

 1.64m

Stamboek:

 KWPN

Predikaten:

 D-OC

 

 

Bloedgemaakte Indoctro merrie uit een super sportstam. Eline H werd gefokt door Robert Hassing en door ons als veulen aangekocht. Halfbroer Freddie H (v.Bacardi VDL) startte onder de Engelse Megan Williams internationaal in jonge paarden rubrieken en is thans op 1.35m niveau actief. Halfzus Ciona H Z werd als driejarige verkocht op de Swedisch Select Sales en ontving op de SWB keuring een 8 voor type, een 8.5 voor springtechniek en 9 voor spring instelling met een totaal van 48 punten voor het springen. 

Moeder Kiss Me II is een staatsprämie merrie en ook de grootmoeder van VDL Glenn BH, sportnaam Remington. Deze ruin werd in 2015 op vierjarige leeftijd voor 135.000 dollar verkocht op de WEF Sport Horse Auction in Wellington Florida USA. Inmiddels is Remington succesvol actief in internationale jonge paarden rubrieken met de ruiter Daniel Coyle en heeft hier al meerdere aanzienlijke prijzen in de wacht gesleept. Remington is in eigendom van de welbekende Susan Grange en Ariel Grange. Kiss Me II is eveneens de grootmoeder van het internationale springpaard Ben-A van Aurore der Straeten uit België.

 

Holsteiner stamm 2151
De hauptstutbuch merrie Wanda VI (v.Othello) bracht met Corrado I tevens General Krachus, een internationaal 1,60m springpaard die in Duitsland veel gewonnen heeft onder Janne  Friederike Meyer, Schultz en Kreutzmann. Wanda VI is tevens de moeder van het internationaal springpaard Alboreto van Luca Onofri, die werd gefokt door voormalige springruiter en Holsteiner Fokker van het Jaar 2017 Ernst Carsten Rolfs. De Cor de la Bryere-merrie Intscha bracht het  bekende Grand Prix-springpaard Optiebeurs Richard -ook door Rolfs gefok-, die veel successen behaalde met Otto Becker. In 1990 was de Rodrigo-nazaat de meest succesvolle én meest verdienende Holsteiner. Intscha gaf alsmede het nationaal springpaard Anaconda 20. De Cor de la Bryere merrie is daarnaast een halfzus van twee goedgekeurde hengsten van Nautilus xx: Dolman (KWPN en Holstein goedgekeurd) en Navarra II (Holstein goedgekeurd). De stam van deze merrie is Holsteiner lijn nummer 2151, die de aan Beezie Madden verkochte KWPN-goedgekeurde hengst Q.Breitling LS voortbracht en een tal aan andere (inter)nationale springpaarden en goedgekeurde hengsten. 

 

Indoctro, Corrado I, Othello, Cor de la Bryere

Vader, de preferente Indoctro behoort tot de top van de fokhengsten . Zijn nakomelingen presteren op het allerhoogste niveau in Grand Prix en wereldbekerwedstrijden . Indoctro heeft bij diverse stamboeken een hoge fokkerij-index. De vader van de moeder is  de bijzonder gewilde beroemde  Corrado I. Deze hengst won verschillende wereldbekerwedstrijden en was de meest winnende hengst in Duitsland onder Franke Sloothaak.  Corrado I is ondermeer ook de vader van Clinton en Indorado (beiden voor vermogen voor het hoogste werk) en is  vader van in totaal  ca. 20 goedgekeurde hengsten en veel internationale springpaarden zoals Coradina. Othello is ook gewild in de moederlijn en in de  vierde generatie zien we nogmaals  Cor de La Bryere , een van de pilaren van de Holsteinse fokkerij.

 

Nakomelingen:

- Icelos Eickenrode (v.Dakar VDL), was reeds geselecteerd voor de nationale veulenkeuring op de KWPN Paardendagen te Ermelo 2013 en voor de veulenveiling Midden-Nederland op 4 september 2013 alwaar het veulen verkocht is. Heeft als 3- en 4-jarige bijzonder goede zaken gedaan op Vrijspringen Oirschot, hij werd reserverkampioen en het jaar erna overall kampioen. Is inmiddels actief op int. 1.40m niveau. In 2019 plaatste hij 7de in de KWPN Kampioenschappen met Rob Heijligers. Na twee sterke dagen in Lanaken wist de combinatie ook hier zich te kwalificeren voor de prestigieuze finale van het WK voor 6-jarigen. 
- Jinocentia Eickenrode (v.Arezzo VDL), is kort na de geboorte al verkocht aan een investeerder uit Koeweit via Nederlandse bemiddeling en derhalve nooit aangeboden voor een veiling of keuring. Jinocentia Eickenrode is inmiddels actief in de internationale jonge paarden rubrieken (1.35m) onder Joanne Whitaker. In 2018 was zij eerste in de nationale kampioenschappen voor 4-jarigen en in 2019 bereikte zij opnieuw de prestigieuze finale bij de 5-jarigen. In 2020 volgde er meerdere topklasseringen in de CSIYH* 6-jarige rubrieken op de Sunshine Tour en wederom een plek in de finale tijdens de Boleworth kampioenschappen voor jonge paarden. 
- Kamena Eickenrode (v.Etoulon VDL) werd verkozen tot kampioen Springveulens in Terschuur en werd als 9e geplaatst in de kampioenskeuring op de NVK in Ermelo 2015. Kamena is via Veulenveiling Midden-Nederland verkocht en eind 2019 verhuisd naar Groot-Britannië. Opgeleid door Alice Palmer, werd Kamena gerecruteerd door Grand Prix ruiter Richard Howley wegens haar opvallende manier van springen tijdens de Sunshine Tour 2020. 
- Lanceola Eickenrode (v.Grandslam VDL) uit 2016 is verkocht naar Frankrijk. 
- Magnificentia Eickenrode (v.Apardi), deze dochter van de vermogende Grand Prix hengst Apardi houden wij aan voor de opfok.
- Nausikaa Eickenrode (v.Etoulon VDL), dit merrieveulen is eveneens aangehouden.
- Repetentia Eickenrode (v.Zirocco Blue VDL), dit ET merrieveulen houden we aan met oog op sport en fokkerij

Eline H is in het najaar van 2020 overleden, haar laatste nakomeling werd via embryotransplantatie in 2021 geboren. 

Afstamming:

 

 

 

Capitol I

Capitano

 

Indoctro

 

Folia

 

 

Vanessa VII

Caletto II

Eline H

 

 

Orgesh

 

 

Corrado I

Cor de la Bryere

 

Kiss Me II

 

Soleil

 

 

Wanda VI

Othello

 

 

 

Intscha

 Voor de gehele moederlijn, klikt u hier.