Gladius Eickenrode

Algemene gegevens:

 

Naam:

 Gladius Eickenrode

Afstamming:

 Harley VDL x Indorado

Geslacht:

 Ruin

Geboortejaar:

 2011

Kleur:

 Bruin

Stokmaat:

 -

Stamboek:

 KWPN

Chique, hoogbenig, bruin hengstveulen met kolletje en 2 witte achtervoeten. Het veulen beschikt over goede, ruime gangen met een uitstekende galoppade en lijkt veel potentie voor de springsport te bezitten. De verwachtingswaarde 2011 voor springen is 147 (31%). Gezien de pedigree en zijn kwaliteiten, denken we dat Gladius wel eens kan uitgroeien tot een messcherp springpaard, vandaar de keus voor de naam Gladius, 'zwaard' in het Latijn. 

De vader van Gladius Eickenrode is Harley VDL, wiens afstamming op en top sport en fokkerij combineert. De vaderlijn bestaat uit drie internationale springpaarden op rij, te weten Heartbreaker, Carthago en Caletto I. Ook zijn zij vader van vele internationale springpaarden en goedgekeurde hengsten, o.a. Toulon, Mylord Carthago, Countess G en Cantus. Moeder Lartago won vele 1.40m en 1.50m parcoursen. Zij bracht naast Harley de AES goedgedkeurde en 1.50m springende Cevin Z. Uit de halfzus van Harley's moeder komt de Zangersheide goedgekeurde Caritano Z.

Harley VDL springt met veel inzet, afdruk en techniek. Dit geldt ook voor zijn nakomelingen. Zoon Harmony werd goedgekeurd bij het NRPS.Harley lijkt door te breken als leverancier van veelbelovende springpaarden

Afstamming:

 

 

Heartbreaker

Nimmerdor

 

Harley VDL

 

Bacarole

 

 

Larthago

Carthago

Gladius Eickenrode

 

 

Daisy IV

 

 

Indorado

Corrado I

 

Boracific VDL

 

Aida

 

 

Pacific VDL

Indoctro

 

 

 

Shoraya

 Voor een overzicht van de gehele afstamming, klikt u hier.

Video Gladius Eickenrode