Nieuws 2012

Salzburg: Nakomelingen uit stam Eickenrode's Queen Chin

08-12-2012

In Salzburg liepen vanmorgen in de internationale 1.45 rubriek twee nakomelingen uit de volle zuster (Latina v. Nimmerdor) van de moeder van Eickenrode’s Queen Chin (v. Chin Chin). Latina gaf de als 4de geplaatste Cuba (Cassini II x Nimmerdor), gereden door Taizo Sugitani uit Japan en Viva (Corrado I x Nimmerdor) gereden door Daniel Deusser uit Duitsland. Zoals al bekend, won Viva vorig jaar onder meer Jumping Mechelen.

This morning an international 1.45m competition (Pappas Amadeus Men Prize) was taking place in Salzburg. In this competition two of the offspring of Latina (v. Nimmerdor), which is the full sister of the mother of our mare Eickenrode’s Queen Chin (V. Chin Chin) were participating. After a nice clear and fast round the stallion Cuba (Cassini II x Nimmerdor) came in at fourth place, rider: Taizo Sugitani from Japan. Viva (Corrado x Nimmerdor) was ridden by Daniel Deusser from Germany. Last year Viva als won the competition at Jumping Mechelen.

 

Dochter Heartbeat Z loopt in Brazilië

18-11-2012

De eigenaar (Renata   Moraes uit Sao Paulo in  Brazilië) van de dochter van Heartbeat Z zond ons 3 filmpjes van 4-jarige merrie Carthago's girl.
De merrie wordt sinds kort bereden en toont al veel springkwalititeit. De bedoeling is dat ze volgend jaar op de wedstrijd zal worden uitgebracht.

Filmpjes Carthago's Girl: 

  

Daarnaast kregen we van Lucia Vizzini uit Italië een filmpje van de halfzus van Heartbeat Z die daar 1.45 gelopen heeft.

Filmpje Olivia Z:

 

Heartbreaker-merrie uit stam Lord Z nieuwste aanwinst op Eickenrode

03-10-2012

We zijn sinds kort de eigenaar van een Heartbreaker merrie uit de stam van Lord Z en Atlantic. De merrie is drachtig van Eldorado van de Zeshoek en moet in mei 2013 veulenen. Daarnaast verwachten wij naast het Cardento veulen uit merrie Eickenrode's Queen Chin, veulens van:
Zirocco Blue x Indorado x Indoctro (mei 2013 )
Dakar VDL x Indoctro x Corrado I (maart 2013).

 

Cardento x Chin chin x Nimmerdor  veulen 2013 bij Eickenrode

28-09-2012

We hopen  dat  we eind februari  2013 een veulen krijgen van Eickenrode's Queen Chin van de hengst Cardento . Vanmorgen is de keur sport merrie gescand en is goed drachtig.

 

Dakar VDL nakomeling goed verkocht op Starsale veulenveiling

08-09-2012

Highlight RJ , een dochter van Dakar VDL uit  Twilight Star, een halfzus van  onze Eickenrode's Queen Chin bracht gisterenavond op de veiling het mooie bedrag op van 7250 euro en behoorde daarmee tot de duurste springveulens.Volgens eigenaar Ebbinge uit Hooghalen is het veulen verkocht naar Amerika

 

Kimberley (v.Nimmerdor) prestatie

08-09-2012

We hebben het prestatieschap postuum verleend gekregen voor Kimberley (v. Nimmerdor), de moeder van Eickenrode's Queen Chin. De merrie was reeds ster, maar mag nu dus ook prestatie merrie genoemd worden.

 

Eickenrode's Queen Chin uit de sport

24-03-2012

Sinds half februari is de zwarte merrie weer thuis. Ondanks haar bovengemiddelde resultaten gedurende het afgelopen jaar, de vele belangstelling en de ogenschijnlijk veelbelovende toekomst in de sport, zijn wij bij ons oorspronkelijk doel gebleven: de merrie voor de fokkerij in te zetten. Dit sluit aan bij onze visie om alleen met de beste merries voorhanden te fokken. We zijn van plan om de merrie te laten dekken met Cardento.

 

Veulen geboren van Zirocco Blue

14-02-2012

Zaterdagavond 11 februari jongstleden is om half 12 's avonds een rassig hengstveulen van Zirocco Blue geboren. Het veulen heeft de naam Hesperus Eickenrode gekregen en komt uit de merrie Boracific (Indorado x Indoctro x Ladykiller). De verwachtingswaarde springen voor 2012 is 150. De naam Hesperus is afkomstig uit het Latijn en betekent 'avondster'.

 

Eickenrode's Queen Chin pakt vierde plek op Gelderse Kampioenschappen

12-02-2012

Afgelopen vrijdag en zaterdag vonden de Regiokampioenschappen van Gelderland en Flevoland plaats in Nijkerk. Eickenrode's Queen Chin verscheen in de Z aan start en bleef over 2 manches en de barrage foutloos. Hiermee pakte de combinatie de 4de plek en heeft een startbewijs verdiend voor de Nederlandse Kampioenschappen.